Kalyon Ulaştırma | KALYON ENGELSİZLEŞTİRME
Kalyon Trafik olarak, uzman kadromuz ile ulaşım, trafik, sinyalizasyon ve projelendirme konularında birçok yurtdışı firmanın Türkiye temsilciliklerini yapmaktayız.
586
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-586,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

KALYON ENGELSİZLEŞTİRME

KALYON ENGELSİZLEŞTİME

Toplum içinde istisnasız her bireyin eşit şartlarda yaşama katılma, ihtiyaçlarını karşılama ve çalışma hakkı mevcut olmalıdır. Bu sebeple engelli bireylerin rahat hareket edebildikleri, ihtiyaçlarını herkes gibi karşılayabildikleri, engellerinin kendilerini engellemediği bir yaşam alanı yaratmak hepimiz için bir insanlık görevidir…

Biz Kalyon Trafik olarak sorumluluğumuzun bilincinde, ilk kurulduğumuz günden beri yaşam alanlarının engelsizleştirilmesi konusunda eksikliklere odaklanarak en iyi çözümleri üretmek için çalışmaktayız. Var olanı eksikliklerini görmezden gelerek sürdürmek yerine onu geliştirmek; verimini, sürekliliğini, dayanımını, kullanım kolaylığını artırmak adına ar-ge çalışmalarımıza ise ara vermeden devam etmekteyiz.

Engelsiz bir yaşamın herkesin hakkı olduğuna inanarak çıktığımız bu yolda teknoloji ve uzmanlığımızı birleştirerek size en doğru çözümleri üretmek ilk hedefimizdir.

ÇİFT KOMPENANT MACUN MALZEMEDEN HİSSEDİLEBİLİR YÜRÜME YOLLARI

Hissedilebilir yürüme yüzeyi görme engelli ve kısmen görme engelli kişilerin yaya yollarında trafikte kamusal alan ve bina içlerinde daha güvenli ve dikkat hareket edebilmeleri için tasarlanmıştır.

KALYON TRAFİK daha önce ürettiği TPU, Beton, Kauçuk HYY ürünlerin uygulamaları sonrasında iç ve dış mekanlardaki dayanımsızlığını tecrübe ederek 4 yıllık yoğun bir AR-GE çalışması sonucu 2012 yılında 2012/07029 patent numaralı çift komponent macun malzemeden HYY ürünümüzü bularak uygulamalarına başlamıştır.

Bahsi geçen patenti KALYON TRAFİK’e ait olan bu çift komponentli macun hissedilebilir yürüme yolu malzemesi TS EN 1871,TS 12579,TS 13536,TS ISO 23599’a uygun olarak üretilmiştir.

Kalyon Trafik patentli HYY, çift komponentli üründen imal edilen MMA esaslı reçine ile yüzeye yapıştırılır. Uygulama olarak iç ve dış mekan farketmez, her iki ortamda da aynı şekilde uygulanır. Standar olarak sarı (RAL Kodu 1023) olarak üretilen ürün istenildiği halde her renk imal edilebilir.

Kaymaya, aşınmaya ve yanmaya karşı yüksek direnci vardır. Dış ortam hava koşullarından etkilenmez. Uzun ömürlü, çevre dostu ve insan sağlığına zararı olmayan bir yapısı vardır.

Bu ürünler; yaya geçitleri, otobüs durakları, tren ve metro istasyonları, rampalar, merdiven ve basamak bitiş ve başlangıcı gibi dış mekanlarda kullanılmalarının yanı sıra kamusal alanlar, alışveriş merkezleri, resmi daireler ve bina içlerinde yol gösterme ve uyarı aracı olarak da kullanılır.

Bu malzeme iç-dış mekanlarda hem tabanlı hem tabansız olarak uygulanabilmektedir.

PATENTLİ ÜRÜNÜMÜZÜN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ YÜKSEK DAYANIM VE DARBELERDEN MİNİMUM DÜZEYDE ETKİLENMESİDİR.

TPU MALZEMEDEN TABANLI –TABANSIZ HİSSEDİLEBİLİR YÜRÜME YOLLARI

Hissedilebilir uyarı ve takip yüzeyleri; hem görme engelliler hem de engeli bulunmayanlar tarafından hissedilebilen, zemini farklı bir profile ve yükseltiye sahip olan, özel alaşım mühendislik plastiğinden (TPU)  üretilen yüzeylerdir. Bu malzeme yüzeye çift kompenant yapıştırıcı ile uygulanır. Standart olarak RAL kodu 1023 sarı olmakla beraber istenilen renkte üretilebilir.

Bu malzeme idış mekanlarda hem tabanlı hem tabansız olarak uygulanabilmektedir.

ASANSÖR KULLANIM TALİMATI VE YERLEŞİM PLANI

Braille Kabartmalı Asansör Kullanma Talimatı hem görme engelliler, hem de görme engeli bulunmayanlar tarafından hissedilebilen, kontrast renkler, Latin Alfabesi ve Braille Alfabesi ile yazılan, Braille Alfabesi kabartmalı bir şekilde belirtilen, asansör kullanımında uyulması gereken kuralla ve talimatların bulunduğu bilgilendirme panelleridir.

KAT HARİTA PLANI

Kabartma haritalar görme engellilerin, az görenlerin, renk körlerininin ve herhangi bir görme engeli bulunmayanların,dokunarak ve kullanılan kontrast renkleri algılayarak, bulundukları iç veya dış mekan ile ilgili gerekli bilgileri edinmelerini sağlar.

ASİSTAN YARDIM NOKTASI

Yürüme engellilerin kullanabilmesi için tasarlanmış acil iletişim ve danışma noktasıdır.

ENGELLİ LİFTİ

Yürüme engellilerin merdiven ve yüksek katlardan rahatlıkla çıkabilmesini sağlayan araçtır.

İNDÜKSİYON CİHAZII

Yürüme engellilerin merdiven ve yüksek katlardan rahatlıkla çıkabilmesini sağlayan araçtır.

ENGELLİ WC

İPLİ ÇAĞRI

ENGELLİ RAMPASI